Полупрофесионалният тим от Националната Лига в Англия Боръм Ууд продължи да твори история, след като се класира за 1/8финалите на турнира за ФА Къп. 

Късно снощи играчите от петото ниво на английския футбол, надвиха един от водещите тимове в Чемпиъншип – Борнемут с 1:0 като гости и стигнаха до сблъсък с Евертън в следващия етап. 

Скромният тим за първи път стига толкова далеч в надпреварата, като забележителното е, че съставът все още не е допуснал гол в турнира. 

37-годишният Марк Рикетс вкара единственият гол в мача, когато в 37-ата минута реализира с нисък удар и с помощта на гредата. 

Черешките създадоха малко чисти положения, като при най-добрата им ситуация в 76-ата минута Филип Билинг се измъкна сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. В самия край Доминик Соланке също не успя да изравни. 

Сега Боръм Ууд се готви да най-големия мач в 74-годишната си история, което е страхотна награда за президента Дани Хънтър, който преипотекира къщата си, за да спаси клуба. 

Предишният път, когато тим извън първите 4 нива на футбола в Англия стигна толкова далеч в надпреварата, бе през 2017-а, когато това направиха Сътън Юнайтед и Линкълн Сити. 

„Невероятно е! Аз съм на Седмото Небе! Емоциите са фантастични. Момчетата са изключителни. Не вярвах, че ще постигнем това. Мислех, че ще ни вкарат 8 гола!“ заяви щастливият мениджър Люк Джерард.